پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه آموزشی کنترل خشونت خانگی در این مرکز خبر داد.

  کارشناس مسئول بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه آموزشی کنترل خشونت خانگی در این مرکز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ فتانه سجادیان گفت: خشونت خانگی اصطلاحی است که برای بیان سوء استفاده جسمی، جنسی، عاطفی و اقتصادی از طرف یک عضو، علیه عضو یا اعضای دیگر خانواده استفاده می شود.

وی عنوان کرد: شخص قربانی می تواند همسر فعلی، همسر سابق یا یکی از اعضای خانواده باشد که خشونت خانگي شامل كودك آزاري، همسرآزاري و آزار سالمندان است.

وی ادامه داد: عواملي زیادی از جمله اختلالات شخصیت، عوامل بيولوژيك، وضعیت نامطلوب اقتصادي و اجتماعي، سطح پايين اقتصادي، تحصیلات و مهارت هاي اجتماعي، ضعف و عدم وجود قوانین حمايت کننده اجتماعي، كيفيت زندگي پایین، اعتياد به الكل و مواد مخدر و مسائل فرهنگي باعث بروز خشونت در خانواده مي شود.

سجادیان تصریح کرد: در مقابل این عامل رضايتمندي زناشويي، بالا بودن كيفيت زندگي، پايگاه اجتماعي اقتصادي مطلوب، سلامت جسمي و رواني، سطح تحصيلات مطلوب، آگاهي از مهارت هاي زندگي و به كارگيري آنها عوامل محافظت کننده در برابر خشونت هستند.

وی افزود: خشونت خانگی می تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به بیمای های روانی از جمله  افسردگی، اضطراب، بیماری های روان تنی و عدم اعتماد به نفس قرار دهد.

کارشناس مسئول بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد با بیان اینکه برای بسیاری از افراد باور اینکه خشونت خانگی را تجربه می‌کنند سخت است، اذعان داشت: ممکن است فرد نخواهد قبول کند که این اتفاق برای وی روی داده و نیز گاه گاهی ممکن است رابطه خوب شده باشد، شاید فردی که وی را مورد آزار قرار داده است را به شدت دوست دارد و قانع شده است که این رفتارها خشونت به حساب نمی آید و قبل از این‌ که فکر کند این رفتارها عادی است خشونت برای وی رخ داده باشد.

وی افزود: در راهکارهای مقابله با خشونت نیاز است که تغییراتی ایجاد و فرد متوجه شود که مشکلی وجود دارد، در مورد شرایط به وجود آمده فکر کند و اقدامی انجام دهد، با کسی در این مورد صحبت کند و برای اقدام در این شرایط آماده شود.

سجادیان با اشاره به خدماتی که در حال حاضر به قربانیان خشونت خانگی باید ارائه شود، گفت: این خدمات چهار دسته فعالیت شامل؛ ایجاد خطوط تلفن بحران (123-1480) برای قربانیان خشونت، مشاوره، فراهم کردن پشتیبانی توسط افراد غیرمتخصص و ایجاد پناهگاه‌هایی برای زنان آسیب‌دیده و فرزندانشان در صورت لزوم است.

وی خاطر نشان کرد: سیستم بهداشتی به عنوان یک سیستم فراهم‌کننده حمایت برای قربانیان خشونت، جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است، نکته بسیار مهم در این خصوص توجه ویژه کارشناسان مراقب سلامت به موارد مشکوک به خشونت خانگی و شناسایی این موارد و ارجاع آنها به روانشناسان مراکز جامع سلامت جهت ارائه خدمات تخصصی به این گروه است.5-7


-